Despre blog

Invitație la ceai

Mă numesc Alina și am pus bazele acestui blog din curiozitate și grija pentru sănătate. Curioasă de ceea ce ne poate oferi natura și măsura în care ne putem trata natural și trăi mai sănătos. Nefiind specializată în domeniu, am început să citesc despre plantele medicinale, să aflu ce plante și în ce afecțiuni mă pot ajuta. Scopul acestui site este de a fi o invitație la ceai și o sursă în plus de documentare în utilizarea plantelor medicinale. Procesul individual de documentare este recomandat să fie unul constant, pentru a fi la curent cu ultimele descoperiri.

Informațiile regăsite pe acest blog au fost culese din cărți și diferite site-uri de internet. Site-urile se vor regăsi pe parcursul articolelor (ele pot fi accesate dând click pe cuvintele de culoare albastră din descrieri).

În procesul meu de documentare, am învățat că plantele medicinale se pot dovedi eficiente în atenuarea simptomelor unor afecțiuni minore precum răcelile, că ne pot ajuta să avem o stare de bine, că ne pot calma atunci când avem o stare de neliniște.

Am învățat că unele au și efecte secundare sau pot interfera cu alte medicamente, ceea ce este important de știut atunci când urmăm un tratament prescris de medic.

Important de menționat este că informațiile oferite pe acest blog, nu vizează înlocuirea tratamentului sau sfatul unui medic profesionist și chiar se recomandă consultarea unui medic înainte de a începe o terapie alternativă. Nu ofer recomandări, doar ofer o sursă în plus de documentare în acest domeniu, prin centralizarea informațiilor pe care le citesc la rândul meu.

Ultimele articole

Apă detox de pepene roșu

Ingrediente: Mod de preparare: Se taie pepenele în bucăți, se rup frunzele de mentă și se pun în apă. Conținutul îl puteți pune într-un borcan sau o sticlă din sticlă. Se lasă la macerat la rece timp de 12 ore, iar apoi se poate consuma. Bibliografie: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase – Géraldine Olivo

Traista Ciobanului

TRAISTA CIOBANULUI (CAPSELLA BURSA-PASTORIS, FAMILIA BRASSICACEAE) – se folosește partea aeriană a plantei; Conține flavonoide, amine (colină, acetilcolină, tiramină), săruri de potasiu, glucozide; Proprietăți: Intern: hemostatic, astringent, antidiareic, dezinfectant urinar. Recomandări: Intern: hipermenoree (menstruații abundente) reglând fluxul menstrual, metroragii (sângerări între menstruații), calmant dureri menstruale (asociat cu pelinul negru), hemoragii nazale, diaree, cistită. Dicționar termeni…

Rețetă ciocolată caldă

Ingrediente: ¼ cană pudră de cacao 100% (16g) 1 linguriță scorțișoară măcinată 2 linguri unt sau ulei de cocos 1 lingură esență de vanilie 1 lingură miere după gust Mod de preparare: se toarnă 2 căni de apă într-o oală și se pune pe foc. Când apa este fierbinte, dar până să dea în clocot,…

Tătăneasa

TĂTĂNEASA (SYMPHYTUM OFFICINALE, FAMILIA BORAGINACEAE) – se folosesc rădăcina, frunzele; Conține taninuri, mucilagii, colină, asparagină, acizi fenolici, substanțe minerale, alcaloizi. Atenție: consumul regulat și prelungit ar putea fi toxic din cauza alcaloizilor din compoziție. Un consum rezonabil nu a prezentat niciun pericol în Anglia și Statele Unite, unde a fost consumată ocazional fără a genera…

Încarc…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.